Tjestenina s pestom na sicilijanski način - Fini Recepti
Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1ROMXeG Jednostavan recept za pripremu tjestenine s pestom na sicilijanski način. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do 30 minuta. Upute: Prije svega, bademe stavimo u vrelu vodu i kuhamo 10-ak minuta da malo omekšaju te da se kožica odlijepi. Zatim bademe ocijedimo i ogulimo. U loncu s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju, stavimo kuhati tjesteninu. U multipraktik ulijemo 50 ml maslinovog ulja, dodamo svježe listove bosiljka (nekoliko manjih listova stavimo na stranu), prokuhane i oguljene bademe, naribani sir pecorino, iskoštene zelene masline, začinimo paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. U veliku zdjelu za posluživanje stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodamo pripremljeni umak, sitno narezane mini rajčice, po želji još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, ukrasimo listićima bosiljka i poslužimo.