Palenta s bosiljkom - Fini Recepti
Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1Jr1Z9a Jednostavan recept za pripremu palente s bosiljkom. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do 40 minuta. Upute: U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša. Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre. Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane. Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre. Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo. Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.