Bamije s rajčicom na pikantan način - Fini Recepti

Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1Jr1Z95 Jednostavan recept za pripremu bamije s rajčicom na pikantan način. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do 45 minuta. Upute: Svježu bamiju isperemo pod mlazom hladne vode, ocijedimo, nožem odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo (sušenu bamiju preko noći stavimo močiti u vodu, zatim je ocijedimo, odstranimo peteljku i vrh, te je po želji poprečno, dijagonalno ili uzdužno narežemo). U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani ljubičasti luk, oguljenu i na kockice narezanu breskvu, malo posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo sjeckanu pelati rajčicu, te ostavimo da zavri. Potom u lonac dodamo mljevenu ljutu papričicu, đumbir, kardamom, začinimo solju i paprom, te malo promiješamo. Zatim dodamo narezanu bamiju, još jednom nježno izmiješamo (po potrebi dodamo malo umaka od pelata) i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta odnosno dok bamija ne omekša, a njena sluz koja osim što je zdrava i lijepo zgušnjava jela ne nestane.