Souffle s gorgonzolom - Fini Recepti

Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1Jr1Zpy Jednostavan recept za pripremu soufflea s gorgonzolom. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do sat vremena. Upute: U tavu na ugrijani maslac dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo brašno i sve zajedno dalje kratko pržimo dok brašno ne počne blago tamniti. Potom stalno miješajući ulijemo bijelo vino, začinimo s malo soli i papra i kada smo dobili lijepu jednoličnu baršunastu smjesu (bešamel), premjestimo je u zdjelu, te ostavimo da se malo ohladi. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelicu sa žutanjcima dodamo malo ohlađenog bešamela, izmiješamo sastojke, te dobivenu smjesu dobro pomiješamo s ostalim bešamelom. Zatim u bešamel umiješamo na kockice narezan sir gorgonzolu i snijeg od bjelanjaka (prvo jedan manji dio, a zatim nježno i ostatak). Dobivenu smjesu rasporedimo u prikladne zdjelice za souffle koje smo premazali maslacem. Stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta, te poslužimo.