Salata od pečenog povrća - Fini Recepti

Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1Jr1YSs U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečenog povrća. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do sat i pol vremena. Upute: Prije svega povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 – 2 centimetra. Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu. Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i izmiješamo. Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 minuta odnosno dok ne omekša. Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi. Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, preostalo maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. Zatim na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, iskoštene i narezane crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo sitnolisnim bosiljkom (ili sjeckanim bosiljkom) i poslužimo.