Panzerotti - Fini Recepti

Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1ROMZDh Pripremite panzerotti prema ovom jednostavnom receptu. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do sat vremena i 10 minuta. Upute: Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke. Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 160 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini. Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te je stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata. Dignuto tijesto izvadimo na radnu površinu, iz njega pokretima dlanova, od sredine prema van, istisnemo mjehuriće zraka, preklopimo ga i još malo umijesimo. Zatim od tijesta oblikujemo štrucu promjera po prilici osam centimetra, te je narežemo na kriške debljine 5 centimetra. Dobivene kriške razvaljamo u krugove, po prilici 5 milimetra debljine i 20-ak centimetra širine. Na jednu polovicu tijesta žlicom nanesemo umak za pizzu, preko njega stavimo na kockice narezan sir mozzarellu, naribani parmezan i na trakice narezan svježi bosiljak (ukoliko nemamo svježi bosiljak možemo upotrijebiti i sušeni mrvljeni bosiljak). Rubove tijesta premažemo običnom vodom, slobodnu polovicu tijesta presavijemo preko nadjevene polovice i prstima spojimo, te utisnemo namočene rubove. Ovako pripremljene panzerotte stavljamo na lim, na papir za pečenje, premažemo ih mješavinom umućenog jaja i mlijeka, te posipamo krušnim mrvicama. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 12-15 minuta.