Njoki s umakom od rajčica - Fini Recepti
Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1RON0Hs Jednostavan recept za pripremu njoki s umakom od rajčica. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do 20 minuta. Upute: U prikladnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo zgnječene i neoljuštene režnjeve češnjaka, te ih na laganoj vatri pržimo jednu do dvije minute da puste aromu. Zatim češnjak izvadimo iz tave, a u nju dodamo sjeckanu pelati rajčicu, sušeni bosiljak, posolimo i popaprimo, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. Za to vrijeme u dosta posoljene vrele vode stavimo kuhati njoke i kuhamo ih dok ne isplivaju na površinu. Gotove njoke ocijedimo, dodamo u pripremljen umak od rajčica, nježno izmiješamo sastojke i rasporedimo na tanjure. Njoke posipamo svježe naribanim sirom pecorino i poslužimo.