Jednostavan recept za pripremu povrtne torte s lisnatim tijestom. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do sat vremena.
Upute:
Svo povrće očistimo i operemo, mrkvu narežemo na tanke trakice, a papriku na prutiće. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-ak minuta. U dvije ugrijane tave stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, u jednu tavu dodamo trakice mrkve, a u drugu prutiće paprike, začinimo solju i paprom te povrće pirjamo na srednje jakoj vatri. Nakon 4-5 minuta u obje tave ulijemo bijelo vino, pričekamo da vino ispari i tave maknemo s vatre. Lisnato tijesto razvaljamo i premjestimo ga u vatrostalnu posudu, obloženu papirom za pečenje, a kuhane mahune stavimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale lijepu zelenu boju. Zatim mahune ocijedimo i rasporedimo ih po jednoj trećini lisnatog tijesta, na drugu trećinu stavimo pirjane paprike i na kraju pirjanu mrkvu. Sve zajedno prelijemo umakom od pirjanja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. Jelo je gotovo u i možemo ga poslužiti.