Detaljne upute i sastojci: http://ift.tt/1Jr1YCc Jednostavan recept za pripremu pite krumpiruše. Porcija je za 12 osoba, a vrijeme pripreme do sat vremena. Upute: U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša. Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru. Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču. Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.