Odresci od riže s parmezanom

Odresci od riže s parmezanom

Jednostavan recept za pripremu odrezaka od riže s parmezanom. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do 45 minuta. 

Upute:
Na polovici maslaca popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu i uz stalno miješanje postepeno dodajemo mesni temeljac. Kada je riža skoro kuhana, umiješamo ostatak maslaca i ostavimo da se malo ohladi. Za to vrijeme u posebnoj zdjeli, glatko izmiješamo dva jaja, parmezan i malo muškatnog oraščića te sve zajedno umiješamo u rashlađenu rižu. U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije odreske. Odreske oblikujemo dlanovima, umočimo ih u krušne mrvice i uronimo u duboku masnoću. Na pola pečenja odreske okrenemo na drugu stranu. Gotove stavljamo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.