U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe u umaku od limete i čilija. Porcija je za 4 osobe, a vrijeme pripreme do 25 minuta.
Upute:
Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju. U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću. Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi. Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.